Zeytinyağınızı Nasıl Üretiyoruz

Mut’un eşsiz mikro iklim bölgesinde hasat en geç Eylül’de başlar. Ağustos ayında dahi hasat yaptığımız olur.

 MUTİLİ İLK HASAT, SINIRLI ÜRETİM, SOĞUK SIKIM

Zeytinlerimizi Mut Coğrafi İşaret’li bahçelerden, Eylül ayı içinde zeytinler tamamen yeşilken, sadece elle ve özenle, toprağa değmeden toplarız.

Zeytinleri düzenli hava dolaşımı sağlayan, her biri maksimum 20 kg’lık özel kasalara koyarız.

Zeytinin çuvallar yerine kasalarda taşınması, kızışma ve asitleşmeyi önler.

Toplanan zeytinleri aynı gün içerisinde Mutili Zeytinyağı Fabrikası’na ulaştırırız.

Zeytinyağlarımız maksimum 27 C sıcaklıkta Soğuk Sıkım (Cold Press) yöntemiyle üretilir. Bu üretim şekliyle sağlık için yararlı olan vitaminler ve fenol bileşenleri maksimum oranda korunurken yağın kendine has eşsiz lezzetinin ortaya çıkması sağlanır.

Yeşil meyvemsi aromaya sahip bu özel zeytin yağı, zeytin meyvesinden gelen fenol bileşenlerin ve antioksidanların etkisi ile dil üzerinde yoğun ve özgün bir tat bırakırken, damağın üst kısmında acılık ve genizde yakıcılık oluşur.

Sağlık için vazgeçilmez olan E vitamini, bio fenoller, antioksidan ve squalen enzim değerler en yüksek seviyedir.

Zeytinyağlarımızın birincil testlerini üretimden hemen sonra yaparız. Asit düzeyine göre farklı konik krom tanklarda dinlenmeye alırız. Hava ile temasını kesmek için özel bir Argon gazı tertibatı kullanıyoruz.

Filtre edilmemiş olarak tercih edildiğinde tanktaki dinlenmiş yağımız filtreleme işlemi yapılmadan en doğal haliyle cam veya teneke ambalajlara koyulur. Zeytinyağımız bu şekilde posalı görüntüye sahiptir. Meyvemsilik yoğun halde hissedilir. Yağın içinde bulunan posa (küçük zeytin parçacıkları) bir süre sonra dibe çökebilir. Bu doğal ve normal bir durumdur, 3 ay gibi kısa zamanda tüketilmesi tavsiye edilir.

Zeytinyağlarımızın tamamını oksijen, ışık ve ısıdan uzak tutmak gerekiyor fakat özellikle filtre edilmemiş, posalı bir yağ aldığınızda oksijen, sıcak ortam ve ışıktan uzak tutmak daha da önemlidir.

Bu kategorideki ilk hasat zeytinyağlarımız ortalama 20 kilogram zeytinden 1 kg zeytinyağı verdiği için sadece sınırlı miktarda üretilmekte olup, özellikle doğal şifa amaçlı kullanım için her sabah aç karnına çeyrek çay bardağı olarak tüketilmesi tavsiye edilmektedir.

Tabii ki salata ve mezelerde de eşsiz bir aroma ve tat vermektedir.

   

 

 

MUTİLİ ERKEN HASAT, ÖZEL ÜRETİM, SOĞUK SIKIM

Mut Coğrafi İşaret’li bahçelerden Ekim ayı başı ve ortasına kadar olan dönemde, zeytinler henüz yeşil ve/veya yarı kızıl dönemde iken elle, özenle yere değmeden toplanır, delikli hava geçirgen, her biri maksimum 20 kg alan kasalara konur. Bekletilmeden aynı gün içerisinde fabrikaya götürülür ve sıkıma alınır. Çuvallar yerine kasalarda taşımak, zeytinin kızışmasını ve asitleşmeyi önler. Bu şekilde zeytinin polifenol değerleri maksimum oranda korunur, yağda olumsuz tatlar oluşmasının önüne geçilir. 

En fazla 27C sıcaklıkta, 2 fazlı kontinü sistem makinalarda Soğuk Sıkım (Cold Press) yöntemiyle üretilir. Bu üretim şekliyle sağlık için yararlı olan vitaminler, fenolik bileşenler üst seviyede korunur.

Yeşil meyvemsi aromaya sahip, zeytin meyvesinden gelen fenol bileşenlerin ve antioksidanların etkisi ile dil üzerinde yoğun hissedilir, damağın üst kısmında acılık ve genizde yakıcılık oluşur.  Sağlık için gerekli olan E vitamini, bio fenoller, antioksidan ve squalen enzim değerler en yüksek seviyedir.

Zeytinyağlarımızın birincil testleri üretimden hemen sonra yapılır ve asit düzeyine göre farklı krom tanklarda saklamaya alınır. Konik Cr-Ni tanklarda dinlenmeye aldığımız yağımızın yoğun posası zamanla konik kısımda çökmektedir.

Filtre edilmemiş olarak tercih edildiğinde tanktaki dinlenmiş yağımız filtreleme işlemi yapılmadan en doğal haliyle ambalajına doldurulmaktadır.

Posalı görüntüye sahip olup meyvemsilik yoğun halde hissedilir. Yağın içinde bulunan posa (küçük zeytin parçacıkları) bir süre sonra dibe çökebilir. Bu doğal ve normal bir durumdur, 3 ay gibi kısa zamanda tüketilmesi tavsiye edilir.

Zeytinyağlarımızın tamamını oksijen, ışık ve ısıdan uzak tutmak gerekiyor fakat özellikle filtre edilmemiş, posalı bir yağ aldığınızda oksijen, sıcak ortam ve ışıktan uzak tutmanız gerekmektedir. 

Bu kategorideki ilk hasat zeytinyağlarımız ortalama 12 kilogram zeytinden 1 kg zeytinyağı verdiği için sadece sınırlı miktarda üretilmekte, ve yine özellikle ilaç/şifa amaçlı kullanım için her sabah aç karnına çeyrek çay bardağı olarak tüketilmesi tavsiye edilmektedir.  Salatalarda, mezelerde mükemmel bir sonuç vermektedir.

Bütçe yerine sağlığı ön planda tutan tüketiciler için tüm yemeklerde kullanılması da uygundur. Kızartmalarınızda da ekstre lezzet için kullanabilirsiniz.

 

 

 

MUTİLİ NATÜREL SIZMA

Mut Coğrafi İşaret’li bahçelerden Ekim ayı ortasından başlayarak ve aralık ortasına kadar olan dönemde, zeytinler hala yeşil ve/veya yarı kızıl/yeni siyahlaşmış dönemde iken elle, özenle yere değmeden toplanır, delikli hava geçirgen, her biri maksimum 20 kg alan kasalara konur. Bekletilmeden aynı gün içerisinde fabrikaya götürülür ve sıkıma alınır. Çuvallar yerine kasalarda taşımak, zeytinin kızışmasını ve asitleşmeyi önler. Bu şekilde zeytinin polifenol değerleri maksimum oranda korunur, yağda olumsuz tatlar oluşmasının önüne geçilir.

Ortalama 35C sıcaklıkta, 2 fazlı sistemlerde kontinü sistem makinalarda üretilir. Bu üretim şekliyle sağlık için yararlı olan vitaminler, fenolik bileşenler üst seviyede tutulur.

Yeşil meyvemsi aromaya sahip, zeytin meyvesinden gelen fenol bileşenlerin ve antioksidanların etkisi ile dil üzerinde yoğun hissedilir, damağın üst kısmında acılık ve genizde yakıcılık oluşur. Sağlık icin gerekli olan E vitamini, bio fenoller, antioksidan ve squalen enzim değerler en yüksek seviyedir.

Zeytinyağlarımızın birincil testleri üretimden hemen sonra yapılır ve asit düzeyine göre farklıkrom tanklarda saklamaya alınır. Konik Cr-Ni tanklarda dinlenmeye aldığımız yağımızın yoğun posası zamanla konik kısımda çökmektedir.

Filtre edilmemiş olarak tercih edildiğinde tanktaki dinlenmiş yağımız filtreleme işlemi yapılmadan en doğal haliyle ambalajına doldurulmaktadır.

Zeytinyağlarımızın tamamını oksijen, ışık ve ısıdan uzak tutmak gerekiyor fakat özellikle filtre edilmemiş, posalı bir yağ aldığınızda oksijen, sıcak ortam ve ışıktan uzak tutmanız gerekmektedir.

Bu kategorideki zeytinyağlarımızı salatalarınızda, tüm yemeklerde, kızartmalarda gönül rahatlığı ile tüketebilirsiniz.

 

 

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.