Zeytinyağlarımız

25-11-2020 15:14
Zeytinyağlarımız

 

 Mutili İlk Hasat, 20:1 oran, soğuk sıkım, sınırlı üretim:

Mut Coğrafi İşaret’li bahçelerden, Eylül ayı içinde zeytinler henüz yeşilliğini korur iken, sadece elle veözenle, yere değmeden toplanır. Düzenli hava sirkülasyonu sağlayan , her biri maksimum 20 kg’luk özelkasalarda muhafazaya alınır.. Zeytinin çuvallar yerine kasalarda taşınması, zeytinin kızışmasını ve asitleşmesini önler. Toplanan zeytine dalındaki tazelikten kayıp yaşatmadan aynı gün içerisinde fabrikaya ulaştırılır ve özel sıkım işlemine tabi tutulur..

 

Zeytinyağlarımız maksimum 27C sıcaklıkta, 2 fazlı kontinü sistem makinalarda Soğuk Sıkım (Cold Press) yöntemiyle üretilir. Bu üretim şekliyle sağlık için yararlı olan vitaminler ve fenol bileşenleri maksimum oranda korunurken yağın kendine has eşsiz lezzetinin ortaya çıkması sağlanır.

Yeşil meyvemsi aromaya sahip bu özel zeytin yağı, zeytin meyvesinden gelen fenol bileşenlerin ve antioksidanların etkisi ile dil üzerinde yoğun ve özgün bir tat bırakırkendamağın üst kısmında acılık ve genizde yakıcılık oluşur. Sağlık için vazgeçilmez olan olan E vitamini, bio fenoller, antioksidan ve squalen enzim değerler en yüksek seviyedir.Zeytinyağlarımızın birincil testleri üretimden hemen sonra yapılır ve asit düzeyine göre farklı konik Cr-Ni tanklarda dinlenmeye alınır.

Filtre edilmemiş olarak tercih edildiğinde tanktaki dinlenmiş yağımız filtreleme işlemi yapılmadan en doğal haliyle ambalajına doldurulmaktadır.Bu şekilde posalı görüntüye sahip olup meyvemsilik yoğun halde hissedilir. Yağın içinde bulunan posa (küçük zeytin parçacıkları) bir süre sonra dibe çökebilir. Bu doğal ve normal bir durumdur, 3 ay gibi kısa zamanda tüketilmesi tavsiye edilir.

Zeytinyağlarımızın tamamını oksijen, ışık ve ısıdan uzak tutmak gerekiyor fakat özellikle filtre edilmemiş, posalı bir yağ aldığınızda oksijen, sıcak ortam ve ışıktan uzak tutmak daha da önemlidir.

Bu kategorideki ilk hasat zeytinyağlarımız ortalama 20 kilogram zeytinden 1 kg zeytinyağı verdiği için sadece sınırlı miktarda üretilmekte olup, özellikle doğal şifa amaçlı kullanım için her sabah aç karnına çeyrek çay bardağı olarak tüketilmesi tavsiye edilmektedir.

Tabii ki salata ve mezelerde de eşsiz bir aroma ve tat vermektedir.

 

Mutili İlk Hasat, 15:1 oran, soğuk sıkım, sınırlı üretim:

Yine Mut Coğrafi İşaret’li bahçelerden Eylül ayı ortası-Ekim ayı başı dönemde, yine zeytinler henüz yeşil iken elle, özenle yere değmeden toplanır, Düzenli hava sirkülasyonu sağlayan, her biri maksimum 20 kg’luk kasalarda muhafaza edilir.. Bekletilmeden aynı gün içerisinde fabrikaya götürülür ve sıkıma alınır. Çuvallar yerine kasalarda taşımak, zeytinin kızışmasını ve asitleşmeyi önler. Bu şekilde zeytinin polifenol değerleri maksimum oranda korunur, yağda olumsuz tatlar oluşmasının önüne geçilir.

En fazla 27C sıcaklıkta, 2 fazlı kontinü sistem makinalarda Soğuk Sıkım (Cold Press) yöntemiyle üretilir. Bu üretim şekliyle sağlık için yararlı olan vitaminler, fenolik bileşenler üst seviyede tutulur.

Yeşil meyvemsi aromaya sahip, zeytin meyvesinden gelen fenol bileşenlerin ve antioksidanların etkisi ile dil üzerinde yoğun hissedilir, damağın üst kısmında acılık ve genizde yakıcılık oluşur. Sağlık için gerekli olan E vitamini, bio fenoller, antioksidan ve squalen enzim değerler en yüksek seviyedir.

Zeytinyağlarımızın birincil testleri üretimden hemen sonra yapılır ve asit düzeyine göre farklıkrom tanklarda saklamaya alınır. Konik Cr-Ni tanklarda dinlenmeye aldığımız yağımızın yoğun posası zamanla konik kısımda çökmektedir. Filtre edilmemiş olarak tercih edildiğinde tanktaki dinlenmiş yağımız filtreleme işlemi yapılmadan en doğal haliyle ambalajına doldurulmaktadır.

Posalı görüntüye sahip olup meyvemsilik yoğun halde hissedilir. Yağın içinde bulunan posa (küçük zeytin parçacıkları) bir süre sonra dibe çökebilir. Bu doğal ve normal bir durumdur, 3 ay gibi kısa zamanda tüketilmesi tavsiye edilir.

Zeytinyağlarımızın tamamını oksijen, ışık ve ısıdan uzak tutmak gerekiyor fakat özellikle filtre edilmemiş, posalı bir yağ aldığınızda oksijen, sıcak ortam ve ışıktan uzak tutmanız gerekmektedir.

Bu kategorideki ilk hasat zeytinyağlarımız ortalama 15 kilogram zeytinden 1 kg zeytinyağı verdiği için sadece sınırlı miktarda üretilmekte olup ve yine özellikle doğal şifa amaçlı kullanım için her sabah aç karnına çeyrek çay bardağı olarak tüketilmesi tavsiye edilmektedir.

Ayrıca, salatalarda, mezelerde mükemmel bir sonuç vermektedir.

 

Mutili Erken Hasat, 12:1 oran, soğuk sıkım, sınırlı üretim:

Mut Coğrafi İşaret’li bahçelerden Ekim ayı başı ve ortasına kadar olan dönemde, zeytinler henüz yeşil ve/veya yarı kızıl dönemde iken elle, özenle yere değmeden toplanır, delikli hava geçirgen, her biri maksimum 20 kg alan kasalara konur. Bekletilmeden aynı gün içerisinde fabrikaya götürülür ve sıkıma alınır. Çuvallar yerine kasalarda taşımak, zeytinin kızışmasını ve asitleşmeyi önler.Bu şekilde zeytinin polifenol değerleri maksimum oranda korunur, yağda olumsuz tatlar oluşmasının önüne geçilir.

En fazla 27C sıcaklıkta, 2 fazlı kontinü sistem makinalarda Soğuk Sıkım (Cold Press) yöntemiyle üretilir. Bu üretim şekliyle sağlık için yararlı olan vitaminler, fenolik bileşenler üst seviyede tutulur.

Yeşil meyvemsi aromaya sahip, zeytin meyvesinden gelen fenol bileşenlerin ve antioksidanların etkisi ile dil üzerinde yoğun hissedilir, damağın üst kısmında acılık ve genizde yakıcılık oluşur. Sağlık icin gerekli olan E vitamini, bio fenoller, antioksidan ve squalen enzim değerler en yüksek seviyedir.

Zeytinyağlarımızın birincil testleri üretimden hemen sonra yapılır ve asit düzeyine göre farklı krom tanklarda saklamaya alınır. Konik Cr-Ni tanklarda dinlenmeye aldığımız yağımızın yoğun posası zamanla konik kısımda çökmektedir.

Filtre edilmemiş olarak tercih edildiğinde tanktaki dinlenmiş yağımız filtreleme işlemi yapılmadan en doğal haliyle ambalajına doldurulmaktadır.

Posalı görüntüye sahip olup meyvemsilik yoğun halde hissedilir. Yağın içinde bulunan posa (küçük zeytin parçacıkları) bir süre sonra dibe çökebilir. Bu doğal ve normal bir durumdur, 3 ay gibi kısa zamanda tüketilmesi tavsiye edilir.

Zeytinyağlarımızın tamamını oksijen, ışık ve ısıdan uzak tutmak gerekiyor fakat özellikle filtre edilmemiş, posalı bir yağ aldığınızda oksijen, sıcak ortam ve ışıktan uzak tutmanız gerekmektedir.

Bu kategorideki ilk hasat zeytinyağlarımız ortalama 12 kilogram zeytinden 1 kg zeytinyağı verdiği için sadece sınırlı miktarda üretilmekte, ve yine özellikle ilaç/şifa amaçlı kullanım için her sabah aç karnına çeyrek çay bardağı olarak tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Salatalarda, mezelerde mükemmel bir sonuç vermektedir.

Bütçe yerine sağlığı ön planda tutan tüketiciler için tüm yemeklerde kullanılması da uygundur.Kızartmalarınızda da ekstre lezzet için kullanabilirsiniz.

Mutili Erken Hasat, Normal Sıkım

Mut Coğrafi İşaret’li bahçelerden Ekim ayı ortası ve sonuna kadar olan dönemde, zeytinler henüz yeşil ve/veya yarı kızıl dönemde iken elle, özenle yere değmeden toplanır, delikli hava geçirgen, her biri maksimum 20 kg alan kasalara konur. Bekletilmeden aynı gün içerisinde fabrikaya götürülür ve sıkıma alınır. Çuvallar yerine kasalarda taşımak, zeytinin kızışmasını ve asitleşmeyi önler.Bu şekilde zeytinin polifenol değerleri maksimum oranda korunur, yağda olumsuz tatlar oluşmasının önüne geçilir.

Ortalama 35C sıcaklıkta, 2 fazlı sistemlerde kontinü sistem makinalarda üretilir. Bu üretim şekliyle sağlık için yararlı olan vitaminler, fenolik bileşenler üst seviyede tutulur.

Yeşil meyvemsi aromaya sahip, zeytin meyvesinden gelen fenol bileşenlerin ve antioksidanların etkisi ile dil üzerinde yoğun hissedilir, damağın üst kısmında acılık ve genizde yakıcılık oluşur. Sağlık icin gerekli olan E vitamini, bio fenoller, antioksidan ve squalen enzim değerler en yüksek seviyedir.

Zeytinyağlarımızın birincil testleri üretimden hemen sonra yapılır ve asit düzeyine göre farklıkrom tanklarda saklamaya alınır. Konik Cr-Ni tanklarda dinlenmeye aldığımız yağımızın yoğun posası zamanla konik kısımda çökmektedir.

Filtre edilmemiş olarak tercih edildiğinde tanktaki dinlenmiş yağımız filtreleme işlemi yapılmadan en doğal haliyle ambalajına doldurulmaktadır.

Zeytinyağlarımızın tamamını oksijen, ışık ve ısıdan uzak tutmak gerekiyor fakat özellikle filtre edilmemiş, posalı bir yağ aldığınızda oksijen, sıcak ortam ve ışıktan uzak tutmanız gerekmektedir.

Bu kategorideki zeytinyağlarımızı salatalarınızda, tüm yemeklerde, kızartmalarda gönül rahatlığı ile tüketebilirsiniz.

 

Mutili Normal Hasat, Normal Sıkım

Zeytinler, Göksu Vadisindeki zeytin bahçelerinden özenle, yere değmeden toplanır.

Ortalama 35C sıcaklıkta, 2 fazlı kontinü sistem makinalarda üretilir. Bu üretim şekliyle sağlık için yararlı olan vitaminler, fenolik bileşenler üst seviyede tutulur.

Yeşil meyvemsi aromaya sahip, zeytin meyvesinden gelen fenol bileşenlerin ve antioksidanların etkisi ile dil üzerinde yoğun hissedilir, damağın üst kısmında acılık ve genizde yakıcılık oluşur. Sağlık için gerekli olan E vitamini, bio fenoller, antioksidan ve squalen enzim değerler en yüksek seviyedir.

Zeytinyağlarımızın birincil testleri üretimden hemen sonra yapılır ve asit düzeyine göre farklı krom tanklarda saklamaya alınır. Konik Cr-Ni tanklarda dinlenmeye aldığımız yağımızın yoğun posası zamanla konik kısımda çökmektedir.

Filtre edilmemiş olarak tercih edildiğinde tanktaki dinlenmiş yağımız filtreleme işlemi yapılmadan en doğal haliyle ambalajına doldurulmaktadır.

Zeytinyağlarımızın tamamını oksijen, ışık ve ısıdan uzak tutmak gerekiyor fakat özellikle filtre edilmemiş, posalı bir yağ aldığınızda özellikle oksijen, sıcak ortam ve ışıktan uzak tutmanız gerekmektedir.

Bu kategorideki zeytinyağlarımızı salatalarınızda, tüm yemeklerde, kızartmalarda gönül rahatlığı ile tüketebilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.